ua en ru

Столтенберг: НАТО продовжує шукати шляхи допомоги Україні

Столтенберг: НАТО продовжує шукати шляхи допомоги Україні Ілюстративне фото: Йенс Столтенберг (nato.int)

Генсек НАТО закликав продовжувати і поглиблювати підтримку України

Північноатлантичний альянс (НАТО) і окремі країни-союзниці будуть далі шукати шляхи допомоги Україні. Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг напередодні зустрічі міністрів закордонних справ НАТО, передає "Радіо Свобода".

"НАТО з Україною має істотне співробітництво через різні програми і трастові фонди для різних сфер. Ми допомагаємо їм реформуватися, зміцнювати військові та оборонні установи і боротися з корупцією. А також країни-союзниці надають Україні допомогу у двосторонньому форматі і я, відвідуючи різні столиці НАТО, закликаю їх продовжувати та поглиблювати підтримку України", - пояснив Столтенберг, припускаючи, що для України неважливо, чи ця допомога робиться в рамках НАТО, або на двосторонньому рівні".

Крім того, коментуючи ситуацію з реалізацією Мінських угод, Столтенберг заявив, що зараз вони є єдиним способом знаходження мирного і дипломатичного розв'язання збройного конфлікту на Донбасі.

"Згоден з тим, що ми спостерігаємо недолік імплементації, але також вважаю, що "Мінськ" - це єдина платформа, яка у нас є, для спроб знайти мирне вирішення шляхом переговорів. Ми повинні продовжувати працювати в цьому напрямку і над реалізацією цих угод, і в той же час надавати нашу підтримку Україні. Працювати на цих двох напрямках", - говорить генсек.

Нагадаємо, раніше Столтенберг повідомив, що завтра міністри закордонних справ країн-членів НАТО мають намір обговорити прагнення України до членства в Альянсі.