ua en ru

Макрон і Путін обговорили мінські угоди і політв'язня Сенцова

Макрон і Путін обговорили мінські угоди і політв'язня Сенцова Фото: Еммануель Макрон і Володимир Путін (kremlin.ru)

Зустріч президентів Франції та Росії выдбулася в рамках Петербурзького економічного форуму

Президент Франції Еммануель Макрон і президент Росії Володимир Путін на переговорах у рамках Петербурзького економічного форуму обговорили питання виконання мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації на сході України і політв'язня-українця Олега Сенцова. Про це повідомив на брифінгу Макрон, передає "Радіо Свобода".

"Ми говорили про права людини під час наших переговорів , були згадані багато питань, зокрема й пан Сенцов... Я говорив президенту, що це дуже чутливі питання для нашої країни, оскільки інтелектуальна еліта дуже стурбована", - розповів Макрон.

Він додав, що "не керуе системою юстиції цієї країни (Росії, - ред.)", але сподівається на щирий діалог.

Як зазначає видання, Путін у відповідь на запитання французького журналіста сказав, що засуджений в Росії до 20 років позбавлення волі український режисер Олег Сенцов "був засуджений за підготовку терактів", і нагадав про арештованого в Україні Кирила Вишинського.

під час зустрічі також обговорювався вихід США з іранської ядерної угоди і Сирія.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон і генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг перед самітом НАТО обговорили ситуацію з безпекою в Європі, зокрема в Україні, та ситуацію на Близькому Сході.