ua en ru

Макрон і Меркель закликали Росію тиснути на Сирію щодо Східної Гути

Макрон і Меркель закликали Росію тиснути на Сирію щодо Східної Гути Фото: Макрон, Меркель і Путін (колаж РБК-Україна)

Лідери ЄС закликали Путіна домогтися припинення боїв у сирійському анклаві

Президент Франції Емманюель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель закликали російського лідера Володимира Путіна чинити "максимальний" тиск на сирійський режим, щоб він зупинив бої в Східній Гуті. Про це повідомив представник німецького уряду, передає Reuters.

За словами речника, Меркель і Макрон підкреслили, що припинення вогню в цьому регіоні стане початком прогресу до політичного вирішення конфлікту в Сирії в рамках женевських переговорів.

Водночас, як повідомляється на сайті Кремля, Путін, Макрон і Меркель у ході телефонної розмови домовилися активізувати обмін інформацією щодо ситуації в Сирії. У ході переговорів лідери трьох країн також обговорили розвиток ситуації в Східній Гуті й питання доставки гуманітарної допомоги в сирійські райони.

"Висловлено задоволення тим, що завдяки спільній конструктивній роботі вдалося узгодити і прийняти 24 лютого 2018 року резолюцію Ради Безпеки ООН 2401", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Путін, Меркель і Макрон наголосили на необхідності в подальшому докладати зусиль, щоб повністю незабаром виконати положення цього документу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада безпеки ООН одноголосно ухвалила резолюцію, що вимагає від учасників конфлікту в Сирії припинення вогню терміном на щонайменше 30 днів.