ua en ru

Макрон в Китаї має намір підписати контракти на мільярди євро

Макрон в Китаї має намір підписати контракти на мільярди євро Фото: Еммануель Макрон (flickr.com/finnishgovernment)

8 січня Макрон почав свій перший державний візит до Китаю

Франція і Китай підпишуть контракти на мільярди євро з нагоди візиту президента Франції Еммануеля Макрона в Піднебесну. Про це повідомляє RFI.

Повідомляється, що в ході триденного візиту Макрон планує підписати близько півсотні контрактів з Китаєм, зокрема, про підписання двох великих меморандумів з енергетичним холдингом Areva і авіакомпанією Airbus.

Згідно з інформацією видання, Areva планує вже в першому кварталі 2018 року підписати контракт на будівництво в Китаї першого заводу з переробки ядерного палива, потужність якого досягне 800 тонн. Компанія Airbus підпише меморандум про розширення партнерства в авіаційній промисловості. Сторони планують збільшити потужність заводу по виробництву літаків в китайському Тянцзіні.

Також Макрон має намір обговорити пропозиції і ряд інших підприємств, зокрема, з банківською групою BNP Paribas, Societe Generale, авіакосмічної групою Safran, виробником предметів розкоші LVMH, а також готельний холдингом AccorHotels.

Як відомо, це перший державний візит Макрона в Китай.

Нагадаємо, 8 січня Макрон почав свій перший державний візит до Китаю, в ході якої обговорюватимуться питання торгівлі, світових конфліктів і зміни клімату.