ua en ru

Макрон хоче надати нову динаміку мінському процесу, - посол

Макрон хоче надати нову динаміку мінському процесу, - посол Фото: Олег Шамшур (facebook.com-yuriy.husyev)

Франція готова продовжувати лінію "деескалації" ситуації на Донбасі

Новий президент Франції заявляє про необхідність прискорити динаміку в переговорах про деескалації ситуації на Донбасі. Про це в інтерв'ю LB розповів посол України у Франції Олег Шамшур.

Зокрема, за його словами, в планах Франції надати новий імпульс врегулювання ситуації на Донбасі, ввести антиросійські санкції, протидіяти французьким симпатіями до Росії і сепаратистам на Донбасі.

"Коли обрали нового президента (Макрона, - ред.), ми побачили в основних параметрах продовження цієї політичної лінії. Позитивним фактором є те, що, сам Макрон людина дуже енергійна, яка намагається запровадити зміни у багатьох сферах, в тому числі надати нову динаміку мінським процесу", - заявив він.

Однак, на думку політика, головним чинником, гальмуючим "Мінський процес", є "небажання Росії розблокувати ситуацію та зробити внесок у виконання Мінських домовленостей".

Також посол повідомив про великий потенціал українсько-французького співробітництва.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, президент України Петро Порошенко зустрівся з міністром у справах Європи та закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дрианом. Порошенко подякував міністра за підтримку Францією територіальної цілісності і суверенітету України, а також чітку позицію щодо невизнання виборів президента Росії на території Криму.