ua en ru

Маккейн: РФ після відходу з Сирії може активізувати агресію на Донбасі

Маккейн: РФ після відходу з Сирії може активізувати агресію на Донбасі Фото: Джон Маккейн побоюється, що Росія після відходу з Сирії може активізувати агресію на Донбасі

Маккейн побоюється, що в Україну знову приходить "кривава весна"

Російська Федерація після відходу з Сирії може активізувати агресію на Донбасі. Про це заявив сенатор США Джон Маккейн, повідомляє видання "Голос Америки".

"Оголошення про те, що Росія почне виводити частину військових сил з Сирії, сигналізує про те, що Володимир Путін вважає, що він розбомбив і вбив достатню кількість опонентів кривавого режиму Асада, щоб забезпечити його виживання", - заявив Маккейн.

Як повідомляється, сенатор також піддав різкій критиці адміністрацію Обами за "бездіяльність" в Сирії.

"Адміністрація пояснювала свою байдужість та бездіяльність заявами, що Росія сама опиниться в трясовині. Адміністрація втішала себе, повторюючи мантру про те, що "військового рішення не існує", замість того, щоб прийняти реальність, яка полягає в тому, що у будь-якого політичного рішення в Сирії є військовий вимір", - заявив він.

Маккейн також заявив, що побоюється, що в Україну знову приходить "кривава весна".

"Росія переорієнтує свої ресурси і увагу на інші регіони, і я побоююся, що в Україну знову приходить кривава весна", - сказав Маккейн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін наказав почати виведення основних військ РФ з Сирії з 15 березня.