ua en ru

Маккейн: Росія завдала удару по навченим ЦРУ повстанцям в Сирії

Маккейн: Росія завдала удару по навченим ЦРУ повстанцям в Сирії Фото: Джон Маккейн

Російські ВПС бомбардували зовсім не ІДІЛ

Американський сенатор, голова комітету з питань збройних сил Джон Маккейн заявив, що Росія в Сирії не нанесла авіаудар по бойовиках Ісламської держави (ІДІЛ), а угруповання повстанців, яких підтримують США. Про це він заявив в інтерв'ю телекомпанії CNN, передає агентство Reuters.

"Я можу абсолютно точно підтвердити, що це були удари по новобранцям нашої Вільної сирійської армії, які були озброєні і навчені ЦРУ", - сказав Маккейн.

Він зазначив, що ця інформація стала відома по каналу зв'язку з повстанцями в Сирії.

Зазначимо, два авіаудару в четвер були нанесені по тренувального табору повстанської групи "Ліва Сукур Аль-Джабаль", бійців якої навчає ЦРУ. Про це повідомив її голова Хассан Хадж Алі. За словами командира, по табору в провінції Ідліб було випущено близько 20 ракет в ході двох окремих нальотів.

Нагадаємо, вчора, 30 вересня, Рада федерацій РФ дозволив використовувати російську армію за кордоном. За відповідним дозволом до Ради Федерації звернувся Президент РФ Володимир Путін.

У той же день Військово-повітряні сили Росії завдали перший удар на території Сирії. Повідомлялося, зокрема, що в результаті удару загинули мирні жителі.

Сьогодні, 1 жовтня, Росія завдала нові авіаудари по Сирії. Після цього Міноборони Росії заявило про знищення штабу ІДІЛ в Сирії.