ua en ru

США заявили про перший авіаудар РФ в Сирії

США заявили про перший авіаудар РФ в Сирії Фото: авіаудар в Сирії

За даними ЗМІ, загинули, щонайменше, 50 осіб

Військово-повітряні сили Росії завдали перший авіаудар на території Сирії, передає телеканал CNN з посиланням на високопоставленого американського чиновника.

Як повідомляє журналіст газети Bild Джуліан Ропке, авіаудар нанесений по Телль-Бісе, місту на заході Сирії, розташованому на території мухафази Хомс. Крім того, атакований місто Ер-Растан, в результаті чого загинули, щонайменше, 50 осіб.

У США підкреслили, що РФ заздалегідь не надала географічних відомостей про місце авіаудару.

Нагадаємо, сьогодні, 30 вересня, Рада федерацій РФ дозволила використовувати російську армію за кордоном. Як повідомляє прес-служба Кремля, за відповідним дозволом до Ради Федерації звернувся Президент РФ Володимир Путін.

"Володимир Путін на підставі пункту "г" частини 1 статті 102 Конституції Російської Федерації вніс до Ради Федерації пропозицію про прийняття постанови Ради Федерації про згоду на використання контингенту Збройних сил Російської Федерації за межами території Російської Федерації на основі загальновизнаних принципів і норм міжнародного права", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в березні 2014 р. Рада Федерації РФ підтримав звернення Президента Росії Володимира Путіна про використання Збройних Сил РФ на території України - в Криму - до нормалізації обстановки, а в червні 2014 р. дозвіл було скасовано.

Варто також відзначити, що 27 вересня Франція вперше завдала повітряних ударів по позиціях угрупування ИГИЛ.

"Франція завдала удари в Сирії. Ми зробили їх на основі інформації, зібраної в ході польотів повітряних суден, що виконувалися більше двох тижнів, в якості самостійного дії, в координації з нашими партнерами по коаліції. Наша країна підтверджує свою рішучу відданість боротьбі проти терористичної загрози", - йдеться в заяві Президента Франції Франуса Олланда.