ua en ru

Маккейн відмовився увійти в раду реформ при Президенті України

Маккейн відмовився увійти в раду реформ при Президенті України Фото: Джон Маккейн

Відповідно до положень Конституції США Маккейн був зобов'язаний відхилити пропозицію

Американський сенатор-республіканець Джон Маккейн заявив, що він не може прийняти пропозицію увійти в міжнародну Консультативну раду реформ при президенті України Петрі Порошенкові. Про це йдеться в заяві Маккейна, опублікованому на сайті сенатора.

"Я був удостоєний честі бути запрошеним приєднатися до українського Консультативної міжнародної радм реформ - форуму для обговорення шляхів забезпечення територіальної цілісності та безпеки України та підтримки демократичного майбутнього країни перед обличчям російської агресії. Однак відповідно до положень Конституції США, що стосуються взаємодії членів конгресу США з іноземними урядами, я зобов'язаний відхилити цю пропозицію", - йдеться в заяві Маккейна, опублікованому на сайті сенатора.

Він також зазначив, що надалі продовжить допомагати Україні в боротьбі з російською агресією.

"Я дуже гордий бути другом України в її боротьбі проти Володимира Путіна. Як і з перших днів Майдану я продовжу робити все від мене залежне, щоб зупинити агресію Володимира Путіна і стояти пліч-о-пліч з вільною Україною, підтримуючи зусилля цїєї нової ради, уряду та народу України в ці дуже важкі часи", - підкреслюється в заяві.

Варто зазначити, 13 травня 2015 р. був опублікований указ Порошенка, згідно якому в раду реформ, крім Маккейна, увійшли колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, екс-глава уряду Словаччини Мікулаш Дзурінда, колишній прем'єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс, глава адміністрації президента України Борис Ложкін, старший науковий співробітник Інституту міжнародної економіки Петерсона (США) Андерс Ослунд, голова Комітету Європарламенту у закордонних справах Елмар Брок і член Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський. Керувати новим органом буде колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі.

Нагадаємо, в інтерв'ю виданню BuzzFeed Маккейн заявляв, що ще не давав згоди на участь у раді реформ.