ua en ru

Порошенко затвердив положення і склад Міжнародної ради реформ

Порошенко затвердив положення і склад Міжнародної ради реформ Фото: Президент України Петро Порошенко

Головою Ради призначено Михайла Саакашвілі

Президент України Петро Порошенко затвердив положення і склад Дорадчого міжнародної ради реформ. Відповідний указ № 268/2015 від 13 травня опублікований на сайті глави держави.

"Дорадчий міжнародна рада реформ (далі - Рада) є консультативним органом при Президентові України, основним завданням якого є надання пропозицій та рекомендацій щодо здійснення в Україні реформ на основі кращого міжнародного досвіду", - йдеться в повідомленні.

Завданнями Ради є: готувати пропозиції і рекомендації щодо визначення напрямів і механізмів здійснення в Україні реформ на основі міжнародного досвіду, подавати пропозиції щодо розгляду питань на засіданнях

Національної ради реформ; готувати висновки про актуальність реформ і відповідність механізмів їх впровадження принципів реформ; надавати рекомендації щодо планування реформ в Україні.

Рада має право запрошувати на свої засідання керівників і представників державних органів, органів місцевого самоврядування, громадських об'єднань, підприємств, установ, інших організацій, експертів, співголів Виконавчого комітету реформ.

Рада утворюється у складі голови та інших десяти членів Ради, які беруть участь у її роботі на громадських засадах.

Основною організаційною формою роботи Ради є засідання, які проводяться по мірі необхідності, але не рідше одного разу на квартал, і скликаються головою Ради з урахуванням пропозицій Національної ради реформ, членів Ради.

Рішення Ради приймається більшістю голосів присутніх на засіданні членів Ради і направляються Національній раді реформ, Виконавчому комітету реформ для розгляду. За результатами засідання Ради може оформлятися протокол, який підписує голова Ради.

Головою Ради призначено Михайла Саакашвілі. До складу Ради також увійшли: Карл Більдт, Елмар Брок (міністр закордонних справ Швеції в 2006-2014 рр..), Мікулаш Дзурінда (прем'єр-міністр Словаччини в 1998-2006 рр..), Андрюс Кубілюс (прем'єр-міністр Литви в 1999-2000 рр. і 2008-2012 рр.), Джон МакКейн (сенатор США), Андерс Ослунд (старший науковий співробітник Інституту міжнародної економіки Петерсона), Яцек Саріуш-Вольський (член Європарламенту).

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко створив Дорадчий міжнародна рада реформ в лютому.