ua en ru

Маккейн не давав згоду на участь у Раді реформ при Порошенко

Маккейн не давав згоду на участь у Раді реформ при Порошенко Фото: Джон Маккейн

Американському сенаторові потрібно подумати

Сенатор від штату Арізона Джон Маккейн поки ще не дав своєї згоди на участь у Раді реформ при Президентові України Петра Порошенка. Про це сенатор розповів виданню BuzzFeed.

"Мені надійшла така пропозиція і від України, і від Саакашвілі. Я відповів, що схильний погодитися, але уточнив, що мені потрібно оцінити всі нюанси, чи буде це правильним з етичної точки зору і так далі", - пояснив сенатор.

Маккейн підкреслив, що хотів би зробити що-небудь для того, щоб допомогти Україні. "Але спочатку я повинен переконатися, що це відповідає правилам Сенату", - підкреслив він.

Нагадаємо, вчора Порошенко видав указ про Дорадчу міжнародну раду реформ. Згідно з документом, Рада реформ, крім Маккейна, увійшли екс-міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, екс-глава уряду Словаччини Мікулаш Дзурінда, колишній прем'єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс, глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін, старший науковий співробітник Інституту міжнародної економіки Петерсона (США) Андерс Ослунд, голова Комітету Європарламенту у закордонних справах Елмар Брок і член Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський.