ua en ru

Маккейн засудив плани бойовиків провести "вибори" в ДНР/ЛНР

Маккейн засудив плани бойовиків провести "вибори" в ДНР/ЛНР Фото: Петро Порошенко і Джон Маккейн

Петро Порошенко зустрівся з Джоном Маккейном

Сенатор США Джон МакКейном засудив плани бойовиків провести "вибори" в так званих Донецької та Луганської "народний республіках". Про це Маккейн заявив у ході зустрічі з Президентом України Петром Порошенко, передає прес-служби глави держави.

В ході зустрічі Порошенко повідомив Маккейну про намір обговорити розвиток ситуації на Донбасі на зустрічах з лідерами ЄС та країн G7 під час своєї участі в роботі 70-ї сесії Генеральної асамблеї ООН. Також Президент поінформував сенатора про хід внутрішніх реформ в Україні.

Сенатор у свою чергу, висловився в підтримку підходів української сторони до подальшого врегулювання конфлікту, зокрема засудив плани російських бойовиків провести "вибори" на Донбасі.

"Я не сумніваюся, що український народ готовий боротися до кінця, і я хочу запевнити, що велика кількість американських політиків, республіканців та демократів, будуть продовжувати робити все можливе, щоб допомогти вам", - заявив Маккейн.

Нагадаємо, Джон Маккейн відмовився від запрошення відвідати вибори в самопроголошеній Луганської народної республіки, назвавши ЛНР "уявної країною".