ua en ru

Макеєнко: Визначено ключові питання порядку денного позачергової сесії ВР

Порядок денний позачергової сесії Верховної Ради (ВР) України передбачає питання, які стосуються змін до держбюджету, створення нових робочих місць, реалізації інвестиційної діяльності та спрощення процедурних систем. Про це заявив голова Комітету ВР з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності ВР України Володимир Макеєнко, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Згідно з регламентом ми зібрали необхідну кількість підписів, подали голові ВР і, відповідно до Конституції та регламенту, голова ВР підписав розпорядження про скликання позачергової сесії", - зазначив народний депутат.

Парламентарій повідомив, що до розгляду пропонуються наступні питання: "проект закону про внесення змін до статті 6 ЗУ про держбюджет, що стосується енергетичної галузі, Міністерства енергетики та вугільної промисловості; про зміни до держбюджету на 2012 р. щодо видатків державного агентства екологічних інвестицій, згідно з Кіотським протоколом. Йдеться про так звані "екологічні гроші", про те, щоб уряд мав право їх витрачати".

Він також перелічив, що планується обговорення питань "про стимулювання інвестиційної діяльності в пріоритетних галузях економіки з метою створення нових робочих місць - це закон; про прикінцеві перехідні положення Митного кодексу щодо особливостей оподаткування суб'єктів господарювання, які реалізують інвестиційні проекти в пріоритетних галузях економіки. Ми хочемо спростити ці процедури, відповідно до законодавчих актів; про зміни до Податкового кодексу щодо особливостей оподаткування суб'єктів господарювання, які реалізують інвестиційні проекти у пріоритетних галузях економіки".

Макеєнко додав, що також може бути розглянуто питання про іпотечні облігації, щодо їх випуску й обігу.

"Оце той порядок денний, який ми запропонували. Я не виключаю, що до нього будуть зміни і доповнення", - зауважив він.

Нагадаємо, сьогодні спікер Верховної Ради Володимир Литвин підписав розпорядження про проведення позачергової сесії ВР 30 липня.