ua en ru

Макеєнко: Литвин не мав права скасовувати годину уряду в парламенті

Питання про скасування години уряду в парламенті мало б бути винесене на голосування, тому голова Верховної Ради Володимир Литвин не мав права скасовувати годину уряду своїм рішенням. Про це в ефірі "5 каналу" заявив голова регламентного комітету Верховної Ради, депутат від Партії регіонів Володимир Макеєнко.

"Володимир Михайлович (Литвин - ред.) може проявив якусь таку трошки емоційність, тому що це питання треба було поставити на голосування в Верховній Раді. Бо рішення про запрошення на годину уряду приймала Погоджувальна рада, на якій були присутні всі керівники фракцій і всі голови комітетів, тобто це питання також треба було поставити на голосування у Верховній Раді", - заявив Макеєнко.

Він пояснив рішення Литвина початком передвиборчої кампанії.

"Всі втомлюються, Володимир Михайлович теж жива людина, може виникли якісь робочі питання. Але давайте не забувати - через рік вибори. Я думаю, що це почалася передвиборча кампанія", - додав депутат.

Макеєнко зазначив, що дане рішення не означає, що провладної коаліції більше не існує.

"Це коаліція, вона міцна, влади сильна як ніколи в нашій країні", - зазначив Макеєнко.
Нагадаємо, вчора Литвин відмінив годину запитань до уряду у Верховній Раді. При цьому він звинуватив уряд у порушенні законодавства. Литвин наголосив, що на розгляд парламентом урядових законопроектів приходять заступники міністрів, а на засіданнях комітетів присутні у кращому випадку керівники департаментів. Депутати вітали рішення голови ВР.