ua en ru

У Македонії демонстранти захопили будівлю парламенту

У Македонії демонстранти захопили будівлю парламенту Фото: у Македонії демонстранти захопили будівлю парламенту

ЄС закликав припинити насильство

У столиці Македонії Скоп'є демонстранти захопили будівлю парламенту і виступили проти обрання спікером етнічного албанця Талята Джафері. Про це повідомляє видання Kurir.

Як зазначається, це сталося після заяви про обрання спікером парламенту етнічного албанця Талята Джафери, лідера Демократичного союзу за інтеграцію, що представляє інтереси албанців у Македонії.

Так, демонстранти є прихильниками колишнього прем'єр-міністра країни Миколи Груевского. Вони вважають, що це обрання незаконно і є державним переворотом.

Крім того, протестувальники влаштували бійку з поліцією, а всередині будівлі нападали на депутатів. Кілька людей, включаючи главу фракції соціал-демократів Зорана Заєва, отримали поранення.

Високий представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могерині та член Єврокомісії з питань політики сусідства та переговорів про розширення союзу Йоханнес Хан засудили напади на членів парламенту в столиці Македонії Скоп'є.

"Ми засуджуємо інциденти в Скоп'є. Необхідно негайно припинити насильство. Потрібно відновити спокій і порядок", - йдеться в тексті повідомлення.

Нагадаємо, Російська Федерація вважає, що дії керівників НАТО і країн заходу дестабілізують ситуацію в Македонії.