ua en ru

Росія звинуватила НАТО та країни Заходу в дестабілізації Македонії

Росія звинуватила НАТО та країни Заходу в дестабілізації Македонії Фото: глава МЗС Росії Сергій Лавров

На думку російської сторони, країни Заходу спровокували політичну кризу в Македонії

Російська Федерація вважає, що дії керівників НАТО та країн заходу дестабілізують ситуацію в Македонії. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Росії.

"Із занепокоєнням констатуємо, що політична криза в Македонії, спровокована грубим втручанням ззовні у внутрішні справи цієї країни, посилюється. Македонцям при активному сприянні ЄСівських і НАТОвських керівників намагаються нав'язати "албанську платформу", зверстану в Тирані в кабінеті прем'єр-міністра під картою т. зв. Великої Албанії, ілюструє територіальні претензії стосовно великих районів сусідніх Чорногорії, Сербії, Македонії та Греції", - йдеться в заяві.

У російському МЗС підкреслили, що залучення до дестабілізації Македонії "влади Косово загрожує руйнуванням македонської державності та дестабілізацією на Балканах".

Нагадаємо, в грудні 2016 року в Македонії на парламентських виборах перемогла правляча партія. На думку російської сторони, країни Заходу намагаються привести до влади опозицію, яка захищає інтереси албанської меншини.