ua en ru

У Македонії 15 учасникам заворушень у парламенті висунули звинувачення

У Македонії 15 учасникам заворушень у парламенті висунули звинувачення Фото: у Македонії 15 учасникам заворушень у парламенті висунули звинувачення

15 осіб звинувачуються в участі у нападах

Міністерство внутрішніх справ Македонії пред'явило звинувачення 15 учасникам заворушень, які сталися у будівлі парламенту. Про це повідомляє Македонське інформаційне агентство.

Як наголошується, що правоохоронні органи мають намір продовжувати пошуки інших зловмисників.

У четвер македонська опозиція в обхід загальній процедурі обрала спікера парламенту - члена албанського "Демократичного союзу за інтеграцію" Талата Джафері. У відповідь активісти громадського руху "За єдину Македонію" в знак протесту проникли в будівлю законодавчого органу в Скоп'є, зайняли зал засідань і влаштували там заворушення. В результаті постраждали не менше 109 осіб, у тому числі депутати, співробітники поліції і демонстранти.

Нагадаємо, при штурмі парламенту Македонії, який стався ввечері, 27 квітня, постраждали 77 осіб.

За даними місцевої поліції, серед поранених - 22 поліцейських і троє македонських депутатів. Демонстранти, серед яких багато прихильників колишнього прем'єр-міністра Македонії Ніколи Груєвскі, прорвавши кордони поліції увірвалися в будівлю парламенту після того, як соціал-демократи і партії, що представляють албанську нацменшину, обрали нового голову парламенту - етнічного албанця Талята Джафері.