ua en ru

МАК: В кабіні літака Boeing, що розбився в Казані, не виявлено ознак перебування сторонніх осіб

В науково-технічному центрі Міждержавного авіаційного комітету (МАК) з участю представників льотного складу авіакомпанії "Татарстан", добре знають голоси членів екіпажу, проведені роботи по ідентифікації голосів у кабіні літака, зареєстрованих на записи бортового мовного самописця.

"Ознак перебування в пілотській кабіні сторонніх при цьому не виявлено", - йдеться в повідомленні МАК.

Раніше деякі ЗМІ повідомляли, що в момент заходу літака на смугу в кабіні крім пілотів перебував високопосадовець, і, швидше за все, це був син Президента Республіки Татарстан. Повідомляється, що присутність високопоставленої особи могло вплинути на дії екіпажу, після чого пілоти здійснили ряд критичних помилок в управлінні автопілотом, що в підсумку могло стати причиною авіакатастрофи.

17 листопада при посадці в казанському аеропорту літак Boeing 737-500 авіакомпанії "Татарстан", що виконував рейс U9-363 з Домодєдово (Москва) в Казань, впав на злітно-посадкову смугу та загорівся. Всі, хто знаходилися на борту 50 людей загинули.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху і експлуатації повітряного транспорту, що призвело з необережності смерть більше двох осіб). Слідством розглядаються різні версії події, серед основних - технічна несправність і помилка пілотування.