ua en ru

Міждержавний авіаційний комітет підтвердив відкликання сертифіката у Boeing 737

Міждержавний авіаційний комітет підтвердив відкликання сертифіката у Boeing 737 Фото: МАК підтвердив інформацію про відкликання сертифіката у Boeing 737

Про відкликання типового сертифіката у Boeing 737 стало відомо 5 листопада

Міждержавний авіаційний комітет (МАК) підтвердив відкликання сертифіката у літаків Boeing 737. Про це йдеться на сайті МАК.

"Авіарегістр МАК, як було заявлено раніше, очікує повідомлення про спільне рішення Росавіації і FAA США про те, що експлуатовані в Росії літаки типу Боїнг 737 знаходяться в стані, що забезпечує їх безпечну експлуатацію", - повідомляється на сайті МАК в неділю, 8 листопада.

Відзначається, що в заяві комітету стверджується, що Росавіація прийняла рішення про експлуатацію авіалайнерів Boeing 737 "у закритому режимі без участі представника МАК".

Відзначимо, про відкликання типового сертифікату у Boeing 737 стало відомо 5 листопада.

Також, МАК повідомив, що це рішення було прийнято у зв'язку з висновками Росавіації у справі про авіакатастрофу в Казані в 2013 році. Пізніше, 6 листопада, глава Росавіації Олександр Нерадько заявив про одержання документа, в якому МАК просить вважати раніше спрямований текст заяви про відкликання сертифіката недійсним.

Нагадаємо, 5 листопада повідомлялося, що Міждержавний авіаційний комітет відкликав сертифікат типу у обох модифікацій літаків Boeing-737 (Classic і NG), експлуатованих російськими авіаперевізниками.