ua en ru

МАК оприлюднив перші дані з "чорних скриньок" літака А321

МАК оприлюднив перші дані з "чорних скриньок" літака А321 Фото: місце події

Інформації про відмови систем і агрегатів літака на параметричному самописці немає

Комісія з розслідування причин катастрофи російського літака А321 в Єгипті провела попередній аналіз записів обох "чорних ящиків". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міждержавного авіаційного комітету (МАК).

"Комісією з розслідування проведено попередній аналіз скопійованої і розшифрованої інформації бортових параметричного (FDR) і звукового (CVR) реєстраторів. Параметричний бортовий реєстратор припинив запис у польоті в процесі набору висоти на ешелоні 308 (9400 м). До цього моменту політ проходив у штатному режимі, інформації про відмови систем і агрегатів літака зареєстровано не було", - йдеться в повідомленні.

У відомстві також повідомили, що проведене попереднє прослуховування інформації звукового реєстратора. Які-небудь деталі про результати цього прослуховування, комітет поки не повідомляє.

Фахівці комітету продовжують роботу на місці катастрофи спільно з комісією з розслідування Єгипту і представниками Франції, Німеччини та Ірландії.

Зазначимо, влада Єгипту повідомили про наявність стороннього шуму на записи бортового самописця літака.

Видання France2 з посиланням на джерело повідомляло, що запис бортового самописця російського літака свідчить про те, що на борту лайнера стався вибух.