ua en ru

Влада Єгипту повідомили про сторонньому шумі на записи "чорної скриньки" А-321

Влада Єгипту повідомили про сторонньому шумі на записи "чорної скриньки" А-321 Фото: літак А321

Влада Єгипту повідомили про наявність стороннього шуму на записи бортового самописця літака, що розбився на Синайському півострові літака А-321 "Когалимавіа"

Про попередні результати розшифровки "чорного ящика" А-321 повідомив у Каїрі глава комісії з розслідування причин катастрофи літака російської авіакомпанії Айман аль-Мукаддам. Про це повідомляє агентство Reuters.

За його словами, на останній секунді запису було чути сторонній шум.

Аль-Мукаддам ніяк не пояснив наявність шуму, повідомивши, що експерти продовжують збирати інформацію. За його словами, поки занадто рано говорити про якісь підсумки роботи. Аль-Мукаддам також зазначив, що слідчі розглядають всі можливі причини катастрофи лайнера.

Раніше влада Єгипту повідомили про плани вивчити камери відеоспостереження в аеропорту Шарм-ель-Шейха, звідки літак вилетів до Санкт-Петербург 31 жовтня.

6 листопада телеканал France2 з посиланням на свої джерела повідомив, що записи бортового самописця зафіксували вибух на борту А-321, який не був пов'язаний з виходом з ладу одного з двигунів.

Раніше інформоване джерело в Каїрі говорив Інтерфаксу, що на записі «чорного ящика» перед зникненням літака з радарів чути «нехарактерні для штатного польоту звуки».

Розшифровка бортових самописців А321 почалася в Єгипті 3 листопада. Влади республіки відзначали, що один з бортових самописців - мовний реєстратор переговорів у кабіні екіпажу - частково пошкоджений, тому на вилучення даних з нього буде потрібно час.

Єгипетська влада досі заявляли, що немає ніяких підстав говорити про те, що причиною аварії А321 став теракт.

Нагадаємо, В Єгипті заявили про зниження турпотоку на 70%