ua en ru

МАК назвав причину аварії Boeing в Ростові-на-Дону

МАК назвав причину аварії Boeing в Ростові-на-Дону Фото: місце аварії пасажирський лайнер Boeing 737-800

Причиною "енергійного зниження" літака стали одночасні віддача штурвала "від себе" і відхилення стабілізатора на пікірування

за Причиною "енергійного зниження" Boeing, який зазнав аварії 19 березня в Ростові-на - Дону, стали одночасні віддача штурвала "від себе" і відхилення стабілізатора на пікірування. Про це йдеться в повідомленні Міжнародного авіаційного комітету.

Екіпаж "ініціював набір висоти з висновком двигунів на злітний режим", після чого сталася ситуація, яка згодом привела до катастрофі.


"На висоті 900 метрів одночасно з віддачею екіпажем штурвала "від себе" стабілізатор літака був відхилений на 5 градусів на пікірування, в наслідок чого літак перейшов у енергійне зниження з реалізацією вертикального перевантаження до -1 од. Наступні дії екіпажу не дозволили запобігти зіткнення літака із землею. Зіткнення сталося на швидкості понад 600 км/год з кутом тангажа на пікірування більше 50 градусів", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, пасажирський лайнер Boeing 737-800, який летів з Дубаї, зазнав аварії в аеропорту Ростова-на-Дону 19 березня під ранок. За даними МНС РФ, під час аварії загинули всі 55 пасажирів і сім членів екіпажу, всього 62 людини.