ua en ru

Mail.ru Group залучила в ході IPO 912,04 млн доларів

Російський інтернет-холдинг Mail.ru Group (раніше - Digital Sky Technologies) залучив в ході первинного розміщення акцій (IPO) 912,04 млн дол. Акції були розміщені по 27,7 дол., що є верхнім кордоном цінового діапазону. Всього було розміщено 32,93 млн коштовних паперів, запропонованих у формі GDR (глобальних депозитарних розписок). Відповідна інформація міститься в опублікованому сьогодні прес-релізі компанії, передає РБК із засланням на Reuters.
Книга заявок на IPO Mail.ru Group була закрита 4 листопада 2010г., а не 8 листопада, як оголошувала раніше компанія. До цього Mail.ru Group оголосила індикативний ціновий діапазон розміщення в 23,7-27,7 дол. за одну депозитарну розписку (GDR). Це має на увазі оцінку компанії в 4,78-5,63 млрд дол. до випуску нових акцій і 4,86-5,71 млрд дол. - після випуску.
Пропозиція Mail.ru Group складається з первинної пропозиції в обсязі 3,03 млн нових звичайних акцій у формі GDR і продажі 28,59 млн акцій у формі GDR, що належать існуючим акціонерам. Об'єм акцій у вільному обігу (free float) після випуску нових акцій складе близько 16%. Опціон доразмещения складе ще до 3,16 млн акцій.
Спільними глобальними координаторами розміщення Mail.ru Group є Goldman Sachs International і J.P.Morgan. Вони ж є букраннерами спільно з Morgan Stanley і "ВТБ Капіталом".
Нагадаємо, про намір провести IPO з лістингом на Лондонській фондовій біржі компанія оголосила 11 жовтня 2010г. Перша прилюдна пропозиція акцій планувалася 8 листопада 2010г. Mail.ru Group запропонує інвесторам у вигляді глобальних депозитарних розписок (GDR) наступні активи: інтернет-компанію Mail.ru, сервіс миттєвих повідомлень ICQ, соціальну мережу "Однокласники", 24,99% соцсети "В контакті", 25,09% платіжної системи Qiwi, 2,38% найбільшій соціальній мережі Facebook, 5,13% "скидочного" сервісу Groupon і 1,47% виробника ігор для соціальних мереж Zynga. При цьому кожна GDR, за повідомленням компанії, відповідатиме одній звичайній акції Mail.ru Group. Завершення IPO намічене на кінець 2010 р., проте це залежатиме від ринкових умов.
Mail.ru може стати єдиною російською інтернет-компанією, чиї акції звертаються в Лондоні: на початку 2010 р. провайдер інтернет- і медіапослуг "Рамблер Медіа" провів делистинг з цього майданчика.
Російський інтернет-холдинг Digital Sky Technologies (DST), підконтрольний Юрієві Мільнеру, Григорію Фінгеру і Алішеру Усманову, змінив назву на Mail.ru Group 16 вересня 2010 р. Як пояснювали в холдингу, зміна назви пов'язана з операційним вектором подальшого розвитку компанії. DST Global, що також входить до групи, продовжить фокусуватися на інвестиціях в міжнародні інтернет-компанії.
У серпні 2010 р. DST закрила операцію з південноафриканською медіакомпанією Naspers, в результаті якої інтернет-холдинг консолідував понад 99,9% компанії Mail.ru, що управляє однойменним інтернет-порталом. Також DST консолідувала 100% соціальній мережі "Однокласники.ru". В середині липня 2010 р. DST придбала сервіс обміну миттєвими повідомленнями ICQ.