ua en ru

Mail.ru Group схвалила продаж акцій соцмережі Facebook в рамках її IPO

Російська Mail.ru Group схвалила продаж акцій соціальної мережі Facebook у рамках її первинного розміщення акцій (IPO). Про це йдеться в поширеному сьогодні повідомленні Mail.ru Group, в якому додаткові відомості не уточнюються.

Напередодні повідомлялося, що DST Global і Mail.ru Group при продажі акцій Facebook в рамках IPO можуть отримати дохід від початкових вкладень приблизно в 1,5 млрд дол. Крім того, напередодні стало відомо, що інвестфонд DST Global російських бізнесменів Юрія Мільнера і Алішера Усманова і Mail.ru Group (згідно з матеріалами Facebook, компанії більше не афільовані між собою) збільшили пропозицію акцій, які вони мають намір реалізувати в ході IPO Facebook. DST Global збільшив пропозицію з 26,26 млн до 45,66 млн паперів, а Mail.ru Group - з 11,27 млн до 19,60 млн акцій.

Діапазон ціни розміщення Facebook становить 34-38 дол. за акцію. DST по верхній межі діапазону може виручити 1,74 млрд дол., Mail.ru Group - 745 млн дол. (сумарно - близько 2,5 млрд дол.). Таким чином, виходячи з оціночних інвестицій в акції Facebook (900 млн дол.), DST/Mail.ru реалізують дохід на суму близько 1,5 млрд дол.

15 травня 2012 р. Facebook підняла ціновий діапазон майбутнього IPO з 28-35 дол./акція до 34-38 дол./акція у зв'язку з підвищеним інтересом інвесторів. Весь бізнес Facebook може бути оцінений у 93-104 млрд дол., виходячи із заявленого цінового діапазону і очікуваної кількості акцій після розміщення.

Первинне розміщення акцій Facebook стане рекордним в історії світового інтернет-сектора і одним з найбільших IPO взагалі. Очікується, що ціна розміщення буде оголошена 17 травня, а торги акціями Facebook на біржі в Нью-Йорку почнуться 18 травня 2012 р. (під тикером FB).