ua en ru

МАГАТЕ позитивно оцінило дії персоналу на ЧАЕС при обваленні стіни і покрівлі машинного залу

Експертна місія МАГАТЕ позитивно оцінила дії персоналу на Чорнобильській АЕС при руйнуванні стіни і покрівлі машинного залу. Про це йшлося на підсумковій нараді, на якому експерти представили свої попередні загальні висновки і рекомендації, передає прес-служба ЧАЕС.

"Експерти позитивно оцінили дії персоналу Чорнобильської АЕС як під час події, так і під час його ліквідації та розслідування причин. Зокрема, було відзначено, що ЧАЕС швидко і професійно зреагувала на подію, своєчасно оприлюднила інформацію про нього і оперативно інформувала громадськість про хід подальших дій. Були підкреслені зусилля ЧАЕС з управління наслідками події таким чином, щоб уникнути затримок з реалізацією заходів у рамках Плану здійснення заходів на об'єкті "Укриття" (SIP), зокрема будівництва НБК", - йдеться в повідомленні.

Експерти також дали ряд попередніх рекомендацій, які стосувалися, в першу чергу, запобігання можливості пошкодження інших будівельних конструкцій, а також порекомендували ЧАЕС реалізувати ряд організаційно-технічних заходів щодо посилення контролю будівельних конструкцій та підвищення загальнопромислового та радіаційної безпеки.

Остаточний офіційний звіт за результатами місії МАГАТЕ буде представлений на початку липня.

Читайте також: На ЧАЕС обрушилися стіни та покрівля машинного залу (фото)