ua en ru

М.Катеринчук та Ю.Кармазін заявили С.Винокурову, що ГПУ у справі розслідування інциденту у ВР від 27 квітня діє заполітизовано.

Народні депутати Миколай Катеринчук та Юрій Кармазін заявили в.о. генпрокурора Сергію Винокурову про те, що Генпрокуратура у справі розслідування інциденту у ВР від 27 квітня діє заполітизовано. Про це РБК-Україна повідомив народний депутат Юрій Кармазін.

"Нас прийняв в.о. генпрокурора С.Вінокуров, оскільки Олександр Медведько знаходиться у відрядженні. Ми заявили йому, що це (кримінальна справа проти народних депутатів Юрія Гримчака і Андрія Парубія) - однобокий підхід, порушення логіки причинно-наслідкового зв'язку. Ця справа має політичне підґрунтя і означає початок політичних репресій", - сказав Ю.Кармазін.

За його словами, в.о. генпрокурора заявив, що не вбачає політичного підґрунтя, натомість вбачає лише кримінальне підґрунтя.

Також Ю.Кармазін повідомив, що він із М.Катеринчуком запропонували відкликати подання до ВР щодо притягнення до кримінальної відповідальності Ю.Гримчака і А.Парубія і натомість здійснити нове подання, в якому би йшлося про порушення кримінальної справи проти "близько 15 народних депутатів, які брали участь у побитті народних депутатів від опозиції". За його словами, С.Вінокуров запевнив нардепів, що доповість О.Медведько про їхні пропозиції.

Також Ю.Кармазін заявив, що стосовно інциденту в парламенті 27 квітня необхідно створити парламентську тимчасову слідчу комісію.