ua en ru

М.Бродський просить уряд вплинути на міністерства, які не виконують норми закону

Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський просить уряд вплинути на міністерства, які не виконують норми закону, повідомляє прес-служба відомства. 27 жовтня 2010 р. набув чинності закон, яким передбачається наявність лише одного контролюючого органу у складі міністерств та відомств.

Водночас три відомства - Держкомзем, Мінекономіки та Мінпраці, які мають у своєму складі по два контролюючі органи - не подали до Держкомпідприємництва жодних пропозицій щодо їхнього об'єднання. Крім того, Міністерство культури та туризму, МінЖКГ, Мінтрансзв'язку, Мінприроди запропонували залишити у своєму складі більше одного контролюючого органу.

М.Бродський звернувся до прем'єр-міністра України Миколи Азарова з проханням вплинути на тих, хто не виконує норми чинного закону. «Ці відомства, які не подали свої пропозиції, вони просто не виконують чинний закон. Я попросив прем'єр-міністра терміново провести нараду з цього питання та покарати винних», - заявив М.Бродський.

Загалом 11 центральних органів виконавчої влади мають у своєму складі два і більше урядових органи з функціями державного нагляду (контролю).

Загалом в Україні працює 79 контролюючих органів державного нагляду. Це найбільша кількість серед усіх країн СНД. Так, в Молдові їх - 56, в Білорусі - 40, в Казахстані - 30.