ua en ru

Люксембург сприятиме безвізовому режиму для України, - Клімкін

Люксембург сприятиме безвізовому режиму для України, - Клімкін Фото: Павло Клімкін

Люксембург хоче заохотити Україну

За головування Люксембургу у Раді ЄС Україна отримає остаточний звіт щодо безвізового режиму з Європейським союзом. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін сьогодні під час спільного брифінгу з міністром закордонних справ Великого Герцогства Люксембурзького Жаном Ассельборному у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми звернули особливу увагу на завершенні другої фази реформ в рамках безвізового режиму. За головуванням Люксембургу у ЄС ми маємо отримати остаточний звіт з метою запровадження безвізового режиму наступного року. Я радий, що наші люксембурзькі друзі будуть сприяти нам у цьому",- сказав Клімкін.

При цьому, Ассельборн зазначив, що звіт по впровадженню безвізового режиму з Україною буде наданий люксембурзькому уряду вже найближчим часом.

"Хочу сказати, що процес іде повним ходом, вже вступає в другу фазу. І ми хочемо вас заохотити, щоб ви продовжували працювати в цьому напрямку, і цей звіт буде надано нашому уряду вже найближчим часом", - сказав Ассельборн.

Зазначимо, 1 липня починається головування Люксембургу у Раді ЄС.

Очікується, що звіт Єврокомісії щодо безвізового режиму України з ЄС буде до 15 грудня. Порошенко доручив завершити роботу щодо безвізового режиму з ЄС до кінця серпня.