ua en ru

Порошенко доручив завершити роботу щодо безвізового режиму з ЄС до кінця серпня

Порошенко доручив завершити роботу щодо безвізового режиму з ЄС до кінця серпня Фото: Петро Порошенко

Президент обіцяє особисто контролювати цей процес

Президент України Петро Порошенко доручив завершити технічну роботу з підготовки до лібералізації безвізового режиму з Європейським союзом до кінця серпня 2015 р. Про це він заявив сьогодні, виступаючи із зверненням до Верховної Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Незважаючи на те, що Україна в стані війни. Незважаючи на те, що частина кордону нашої держави всупереч нашому бажанню контролюється не нами. Незважаючи на те, що всередині країни тисячі, сотні тисяч біженців, вигнаних Росією з місць їх постійного проживання. Незважаючи на те, що в непублічних розмовах нам про це головному перешкоді говорили цілком відверто, перспектива безвізового режиму вперше набула фіксоване місце в календарі. Чекати залишилося зовсім недовго. Але, щоб вдало фінішувати, нам потрібен відповідний ривок. Всі технічні завдання повинні бути виконані до кінця серпня. А у вересні ми очікуємо останню оціночну місію Європейського Союзу. І я особисто в щоденному режимі буду контролювати цей напружений графік", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше в Адміністрації Президента повідомили, що Україна на саміті в Ризі вирішила політичне питання про безвізовий режим.

Також повідомлялося, що Україна може отримати безвізовий режим вже в середині 2016 р.