ua en ru

Будь-які ворожі дії США проти російської дипмісії чреваті відповідними заходами, - МЗС РФ

Будь-які ворожі дії США проти російської дипломатичної місії чреваті відповідними заходами.

Будь-які ворожі дії США проти російської дипломатичної місії чреваті відповідними заходами. Про це заявив офіційний представник російського МЗС Олександр Лукашевич у відповідь на інцидент з грошовим переказом посольства Росії в Астані.

Зазначимо, що американський банк JP Morgan заблокував переказ на адресу страхової компанії ВАТ "Согаз" у зв'язку з антиросійськими санкціями, введеними США у відповідь на анексію Криму Росією. Це рішення JP Morgan розглядається російським МЗС як "абсолютно неприйнятне, протизаконне і абсурдне".

"Якщо американська фінансова структура розраховувала таким чином "відзначитися", заробивши очки перед Білим домом, то явно перестаралася. У Вашингтоні повинні розуміти: будь-які ворожі дії проти російської дипмісії не тільки являють собою грубе порушення міжнародного права, але і загрожують заходами, які неминуче позначаться на роботі посольства та генконсульств США в Росії. У цьому сенсі JP Morgan надав американській адміністрації "ведмежу послугу", - підкреслив Лукашевич.