ua en ru

Лисенко: українських військових в Криму скорочують з ЗС РФ або переводять на Північний Кавказ

Лисенко: українських військових в Криму скорочують з ЗС РФ або переводять на Північний Кавказ Фото: Андрій Лисенко

Спецслужби РФ перетворили захоплені українські оздоровниці на місця відпочинку, реабілітації та підготовки бойовиків з Донбасу

Колишніх українських військових в Криму скорочують із Збройних сил Російської Федерації або переводять на Північний Кавказ. Про це на брифінгу повідомив представник Адміністрації президента України (АПУ) з питань АТО, полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За інформацією СЗРУ, вояки з кримського угруповання ЗСУ, що навесні 2014 р. зрадили присязі та перейшли на службу до армії країни-окупанта, зіткнулися з серйозними проблемами. Зокрема, командування угруповання авіаційного полку ЗС РФ, дислокованого у селі Новофедорівка Сакського району АРК, збирається забезпечити посадами лише 25% колишніх українських військовослужбовців (близько 500 осіб). Незначну кількість офіцерів обіцяють перевести на Північний Кавказ. Доля решти зрадників нікого не цікавить", - зауважив Лисенко.

Крім того, за його словами, командування Севастопольського військово-медичного центру Кримського регіону провело скорочення штату та зменшило кількість ліжко-місць у 5 разів. У першу чергу скоротили колишніх українських офіцерів.

"Також СЗРУ повідомляє, що російські спецслужби перетворили захоплені українські оздоровниці на місця відпочинку, реабілітації та підготовки бойовиків з Донбасу. Ці факти свідчать про те, що Росія не довіряє колишнім українським військовим, які залишилися в Криму. Зрадники нікому не потрібні. Тому часто вони змушені погоджуватися на різні авантюрні пропозиції, - наприклад, їхати воювати в Сирію, де російська армія несе важкі втрати", - заявив Лисенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 10 березня 2016 року, в результаті бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.