ua en ru

Лисенко: бойовики вперше за кілька місяців обстріляли житлові квартали

Лисенко: бойовики вперше за кілька місяців обстріляли житлові квартали Фото: Андрій Лисенко

Також бойовики провокують сили АТО на відкриття вогню

Проросійські бойовики на Донбасі вперше за кілька місяців обстріляли житлові квартали в зоні проведення антитерористичної операції (АТО). Про це в ході брифінгу повідомив представник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора вранці бойовики вперше за кілька місяців окупанти відкрили вогонь по житлових кварталах. З 83-мм мінометів були випущені дві міни за Красногорівці. На щастя, в результаті цього обстрілу ніхто не постраждав", - розповів Лисенко.

За словами спікера АПУ, бойовики постійно намагаються провокувати сили АТО на відкриття вогню у відповідь.

"Бойовики систематично намагаються спровокувати українських військових на відкриття вогню, і таким чином викликати ескалацію ситуації в зоні конфлікту. При цьому супротивник застосовує стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети, гранатомети різних систем. А в Красногорівці противник вів вогонь по наших позиціях з БПМ-2. Під Авдіївка зафіксована робота ворожих снайперів", - повідомив він.

Нагадаємо, за словами Лисенка, за вчорашній день в результаті бойових дій жоден військовий не постраждав, проте два бійця АТО були поранені після спрацьовування вибухового пристрою.