ua en ru

Ляшко: російського чиновника Inal Ардзінба необхідно оголосити персоною нон-грата за розвал України

Ляшко: російського чиновника Inal Ардзінба необхідно оголосити персоною нон-грата за розвал України Фото: Олег Ляшкр

СБУ повинна не тільки заборонити в'їзд заступнику Суркова Иналу Ардзинба, який курирує сепаратистські проекти в Україні, але і встановити за ним оперативний нагляд, проаналізувати ситуацію з точки зору загрози держбезпеки і почати кримінальне переслідування. Про це заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

"Той, хто розколює нашу країну, повинен сидіти. І не важливо Ардзінба він або хтось ще", - сказав Ляшко, маючи на увазі форуми, нібито передбачають економічну автономію в регіонах.

"зокрема, такі псевдоэкономические збори пройшли за останні місяці в Одесі, Харкові, Дніпропетровську, Запоріжжі. Так, Одеса виступає в підтримку Порто-Франко, Харків - за СЕЗ "Слобожанщина" і тп. Депутати повинні з цього приводу спрямувати індивідуальні запити в силові структури, СБУ, ГПУ і профільний парламентський комітет, керований Пашинським. Вони повинні зайнятися цим, а не тільки продажем військового майна", - заявив нардеп.

За його словами, "в СБУ є головне управління, яке повинно займатися захистом конституційного ладу і державності, і його прямий обов'язок - відловлювати таких "ардзинб", упереджувати, рекомендувати патріотично налаштованим громадянам приходити на ці мітинги і виступати з патріотичних позицій".

"Вважаю, що необхідно викликати в парламент тих силовиків, які відповідальні за це, і провести закриті слухання. Цю ситуацію не можна пускати на самоплив, тому що наявна загроза нацбезпеці, підрив державного устрою", - підсумував Ляшко.

Нагадаємо, вчора офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що звинувачення одеського губернатора Михайла Саакашвілі на адресу першого заступника помічника президента Росії владислава Суркова Inal Ардзінба в розпалюванні сепаратизму і підрив територіальної цілісності України "бездоказові і небезпечні для здоров'я".