ua en ru

У Львівській області СБУ запобігла спробі "тихої федералізації" України

У Львівській області СБУ запобігла спробі "тихої федералізації" України Фото: СБУ запобігла спробі "федералізації" України

Зловмисник за хабар чиновнику хотів внести проект рішення про надання Львівській області спеціального економічного статусу

У Львівській області Служба безпеки України спільно з Національною поліцією затримала зловмисника, який намагався дати хабар високопоставленому чиновнику Львівської обласної ради в розмірі 50 тис. гривень. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Затриманий просив винести на розгляд сесії облради проект рішення про ухвалення звернень до президента України, прем'єр-міністру та голові Верховної Ради про надання Львівській області спеціального економічного статусу і передачі повноважень встановлення тарифів на комунальні послуги місцевим органам самоврядування.

Як йдеться у повідомленні, такі звернення є складовою частиною реалізації проекту так званої прихованої федералізації України.

За даним інцидентом порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 369 КК України. Триває слідство, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Чернівецькій області СБУ затримала зловмисника, фінансував терористів "Луганської народної республіки".