ua en ru

У Львівській області керівнику підрозділу ДМС дали 5 років за легалізацію іноземців

У Львівській області керівнику підрозділу ДМС дали 5 років за легалізацію іноземців Фото: фіктивні паспорти України для в'єтнамців (прес-служба НПУ)

Посадовець організував канал нелегальної міграції до країн Європейського Союзу

У Львівській області керівника одного з територіальних підрозділів Державної міграційної служби засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком за незаконну легалізацію іноземців. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

Зазначено, що посадовець організував канал нелегальної міграції до країн Європейського Союзу, налагодивши схему легалізації іноземців.

"Посадовець підробляв документи та вносив сфальсифіковані дані, таким чином організувавши оформлення українських паспортів громадянам В’єтнаму. У подальшому їм видавалися паспорти з установчими даними громадян України (жителів Автономної Республіки Крим), але із вклеєними фото іноземців", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, під час обшуків за місцем роботи зловмисника у схованках вилучено близько 300 паспортів громадян України (ці бланки числилися начебто знищеними), також виявлено особові справи на оформлення паспортів громадян України - жителів АР Крим - із фотокартками громадян В’єтнаму, інші докази злочинної діяльності.

Як повідомили в поліції, нещодавно суд виніс вирок організаторові зазначеної злочинної схеми: посадовця засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком, також його позбавлено права обіймати посади в органах влади упродовж двох років.

Нагадаємо, раніше співробітники Держприкордонслужби спільно з поліцією і міграційною службою затримали в Одесі громадянина Афганістану, який організував канал незаконної міграції з країн Південної Азії через Україну.