ua en ru

У Львівській області офіційно відкрили військові навчання Rapid Trident-2017

У Львівській області офіційно відкрили військові навчання Rapid Trident-2017 Фото: церемонія відкриття навчань (mil.gov.ua)

Цього року у Rapid Trident-2017 бере участь близько 2500 військовослужбовців з 15 країн

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулася офіційна церемонія відкриття українсько-американського командно-штабного навчання Rapid Trident-2017. Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

Цього року у військових маневрах бере участь близько 2500 військовослужбовців з 15 країн світу. Окрім України та США, до навчань залучено військовослужбовців з Канади, Болгарії, Грузії, Естонії, Італії, Латвії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, Туреччини та Великобританії. Найбільші іноземні контингенти - від армій США та Канади (загалом близько 500 осіб). Від України в начаннях візьме участь понад тисяча осіб.

Для проведення навчання залучено декілька десятків одиниць автомобільної та легкоброньованої техніки. Виконання вправ бойових стрільб не передбачається.

На навчаннях також відбудеться ряд спільних заходів із залученням двох вертольотів "Мі-8", літака "АН-26" і американського "С-130". Зокрема, відпрацьовуватимуться елементи медичної евакуації, десантування вантажів та особового складу.

Навчання Rapid Trident-2017 триватимуть два тижні на різних ділянках військового полігону Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ.

Нагадаємо, перша фаза міжнародних військових навчань Rapid Trident-2017 стартувала 8 вересня.