ua en ru

У Львівській обл. на хабарі в 12 тис. гривень був затриманий співробітник прокуратури

У Львівській обл. на хабарі в 12 тис. гривень був затриманий співробітник прокуратури Фото: у Львівській обл. затримали прокурора на хабарі в 12 тис. гривень

Прокурор вимагав гроші від обвинуваченого у кримінальному провадженні за сприяння у застосуванні найбільш м'якої міри покарання

У Львівській області на хабарі спіймали прокурора місцевої прокуратури. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook.

"Служба "К" Служби безпеки у Львівській обл. спільно з Генеральною інспекцією ГПУ задокументували факт вимагання та одержання неправомірної вигоди у розмірі 12 тис. гривень прокурором Львівської місцевої прокуратури № 1, юриста першого класу Каліфіцького Миколи Олександровича від обвинуваченого у кримінальному провадженні, за сприяння у застосуванні найбільш м'якої міри покарання", - повідомив Луценко.

За його словами, при отриманні неправомірної вигоди корупціонера затримані в порядку ст. 208 КПК України.

"Грошові кошти виявлені і вилучені в повному обсязі при проведенні огляду місця події. В даний час проводяться невідкладні слідчі дії та обшуки за місцем роботи фігуранта", - додав Луценко.

Нагадаємо, столична прокуратура зловила слідчого на хабарі у 30 тис. гривень.

Зазначені кошти слідчий вимагав від двох громадян за непритягнення до кримінальної відповідальності та припинення кримінального провадження. Передача грошових коштів відбулася недалеко від місця служби поліцейського, де він і був затриманий.