ua en ru

У Львівській обл. військова прокуратура виявила викрадену зброю

У Львівській обл. військова прокуратура виявила викрадену зброю Фото: Головна військова прокуратура України (УНІАН)

Зокрема, йдеться про автомат АК-74, два ріжка до зброї і 60 патронів

В смт. Кам'янка-Бузька (Львівська обл.) військова прокуратура виявила викрадену у військовослужбовця зброю. Про це йдеться в повідомленні прес-служби військової прокуратури Західного регіону України.

У рамках інциденту стосовно старшого сержанта однієї з військових частин Яворівщини було відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 413 КК України за фактом втрати військового майна. Зокрема, йдеться про автомат АК-74, два ріжка до зброї і 60 патронів.

"Встановлено, що зазначені засоби ураження у військовослужбовця 17 жовтня 2017 викрав його ж товариш по службі. Після цього солдат передав в смт. Кам'янка-Бузька Львівської області викрадене військове майно на зберігання цивільній особі", - розповіли у військовій прокуратурі.

У середу вранці, 25 жовтня, в рамках досудового розслідування зазначеного виробництва був проведений обшук, в ході якого військові прокурори виявили та вилучили викрадений автомат, два ріжка і 30 патронів.

"Вирішується питання про повідомлення старшому сержантові про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 413 КК України (втрата військового майна, вчинена в умовах особливого періоду), а викрадачеві-солдату - за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 КК України (викрадення військовослужбовцем зброї чи іншого військового майна, вчинене в умовах особливого періоду)", - додали у військовій прокуратурі.

Нагадаємо, в Одеській області правоохоронці виявили у місцевих жителів зброю і боєприпаси.