ua en ru

У Львівській обл. прокуратура передала в суд обвинувачення проти підозрюваних у тероризмі     

У Львівській обл. прокуратура передала в суд обвинувачення проти підозрюваних у тероризмі      Фото: звинувачення передано до суду

Один із обвинувачених поранив співробітника СБУ при затриманні

Прокуратура Львівської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох мешканців Львова та області, які намагалися вчинити дії з насильницького захоплення державної влади, двоє з яких готувалися до здійснення терористичних актів на території регіону. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що двоє обвинувачених планували здійснити кілька вибухів на залізничній колії в межах міста та області. Для цього впродовж червня-серпня 2016 року вони придбали електродетонатори і запали для виготовлення вибухових пристроїв та зберігали їх за місцем свого проживання. Деталі планування та вчинення терактів обговорювали під час спільних зустрічей у Львові. Водночас в ході однієї з таких зустрічей частина осіб відмовилась від наміру брати участь у вчиненні вибухів на залізничних коліях.

"Вказану групу осіб було затримано ще на стадії готування терористичного акту. Під час затримання злочинців один із них чинив активний опір та поранив співробітника служби безпеки", - сказано в повідомленні прокуратури.

Крім того, під час обшуків у обвинувачених вилучено арсенал вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухівки та вибухових пристроїв, зокрема, гранатомети РПГ-7 з гранатами до нього та РПГ-26, автомат Калашникова та набої до нього в кількості понад 1000 штук, 8 одиниць переробленої вогнепальної зброї, 2 кг вибухової речовини гексоген, 1 кг вибухової речовини тротил, речовини для виготовлення в побутових умовах 5 кілограмів вибухової речовини, електродетонатори, запали, тощо.

Наголошується, що нагромадження такої значної кількості озброєння було одним з пунктів плану дій, кінцевою метою яких мало стати захоплення з використанням зброї та вибухівки державної влади у районах Львівської області, що розташовані у гірській та лісистій місцевості.

На даний час слідчими СБУ проводиться подальше розслідування з метою встановлення усіх співучасників злочину та розшуку підозрюваного, який переховується від правоохоронних органів.

Нагадаємо, у Волинській області на п'ять років позбавлення волі засудили 33-річного чоловіка. Злочинець поширював в соцмережах матеріали про можливі зміни державного кордону України, а також закликав до міжнаціональної ворожнечі і ненависті.