ua en ru

У Львівській обл. затримали чотирьох нелегалів з Африки, - ДПС

У Львівській обл. затримали чотирьох нелегалів з Африки, - ДПС Фото: прес-служба Держприкордонслужби

Уродженці Сомалі прямували до країн Євросоюзу в пошуках кращого життя

У Львівській області на ділянці відповідальності відділу "Белз" прикордонники сьогодні вранці затримали чотирьох мандрівників, які прибули з Африки. Про це повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

Як зазначається, група реагування зупинила чоловіків, які прямували у бік кордону, в лісовому масиві на околиці міста Белз.

"Всі затримані не мали документів і розповіли, що слідують із Сомалі до країн Євросоюзу в пошуках кращого життя", - йдеться в повідомленні.

Затриманих доставлено до відділу прикордонної служби для проведення фільтраційних заходів. Матеріали щодо затримання будуть передані до суду.

При цьому, як повідомили в ДПСУ, за минулі дві доби прикордонники в рамках спільної операції "Кордон-2015" затримали вісьмох незаконних мігрантів.

Так, група реагування відділу "Герца" Чернівецького прикордонного загону виявила і затримала двох громадян Пакистану та одного Афганістану. Порушників зупинили без документів неподалік н.п. Остриця. За словами затриманих, кінцевою метою подорожі для них повинна була стати Німеччина.

Трьох порушників без документів за 50 метрів від кордону зупинили прикордонники відділу "Косино" Мукачівського загону. Помітити невідомих вдалося за допомогою тепловізора. Під час фільтраційних заходів затримані повідомили, що вони направляються із Сирії.

Також вчора прикордонники відділу "Великий Березний" Чопського загону біля лінії кордону затримали громадянина Вірменії. При цьому на південному напрямку державного кордону співробітники прикордонного відділу "Кучурган" Білгород-Дністровського загону затримали громадянина Грузії. Чоловік без документів намагався перетнути кордон між молдовським н.п. Новокотовськ і українським Павлівка.

Нагадаємо, вчора в Луганській обл. суд на 15 діб заарештував російського військового, який, за даними прикордонників, незаконно перетнув український кордон.