ua en ru

Львівська облрада виступає за імпічмент В.Януковича.

Львівська облрада виступає за імпічмент Президента України Віктора Януковича. Рішення про це ухвалене на позачерговій сесії Львівської облради 23 квітня. Зокрема облрада закликає Верховну Раду України почати процедуру імпічменту В.Януковича у зв'язку з домовленостями про продовження перебування Чорноморського флоту Росії в Україні до 2042 р. За звернення проголосували 84 депутати, при 61 необхідному, передає кореспондент РБК-Україна.

Також Львівська обласна рада закликає Верховну Раду не ратифікувати договір, згідно з яким продовжується термін перебування Чорноморського флоту Росії в Україні до 2042 р. "Від імені мешканців Львівщини, ми, депутати обласної ради, виступаємо категорично проти домовленостей між Президентом Віктором Януковичем і Президентом РФ Дмитром Медведєвим про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму", - сказано у зверненні.

Крім того Львівська обласна рада і міська рада мають намір у повному складі виїхати 27 квітня до Києва і провести свої позачергові засідання біля стін Верховної Ради, яка планує цього дня ратифікувати україно-російські домовленості.

Також Львівська міська рада створила на своїй сьогоднішній сесії Координаційну раду із захисту національних інтересів і територіальної цілісності України, яка координуватиме акції протесту проти ратифікації договору про продовження перебування ЧФ РФ в Криму.
Нагадаємо, сьогодні Львівська міськрада вимагала імпічменту В.Януковича.