ua en ru

Львівська міськрада засудила співпрацю свого мера з ПР і Януковичем

Львівська міська рада прийняла звернення до міського голови Андрія Садового з вимогою надати публічні відповіді громаді міста на питання про його співпрацю з представниками Партії регіонів і режимом екс-Президента Віктора Януковича. Відповідне звернення зачитав голова фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Любомир Мельничук.

"Як стало відомо, в липні 2011 р., потай від громадськості, львівський міський голова прибув з візитом в резиденцію колишнього Президента України Віктора Януковича, де разом з представниками Партії регіонів і Російської Федерації святкував день народження і особисто вітав Віктора Януковича. Тепер очевидно, що саме через таку співпрацю з колишнім режимом Януковича мер Львова отримав можливості перешкоджати малому і середньому підприємництву в місті на догоду власникам великих підприємств, впровадив корупційну бюрократизированную систему структури виконавчих органів у Львівській міській раді, не змінюючи її з 2006 року і не вносячи на розгляд міської ради нового складу виконавчого комітету ще з 2010 р. Як наслідок, навіть у сфері надання адміністративних послуг виконавча гілка влади міста перевантажений бюрократичними перепонами і значною кількістю дозвільних процедур", - йдеться у зверненні.

"Очевидно, чому рішення міського голови у контексті підготовки Львова до "Євро-2012" були відверто спрямовані проти волі львів'ян. Мер струнко погодився в 2011 р. назвати львівський аеропорт тією назвою, яку запропонував тодішній Кабмін Азарова, ніж проігнорував думку депутатського корпусу і тисяч львів'ян. Такого ж роду дії були вчинені по відношенню до нового стадіону у Львові. Більш того, право громади міста роздобути частку в майновому комплексі нової спортивної арени як еквівалент укладених в її будівництво міських ресурсів не відбулося незважаючи на те, що для його зведення Львівська міська рада запозичив понад 130 млн грн на будівництво стадіону. Однак, крім 5 млн заборгованості по бюджету за матеріали проектних документації з так званим інвестором "Альпіна", місто не отримало жодної частки у праві володіння на новозведений стадіон", сказано в документі.

Також у зверненні зазначено, що тарифну політику львівський міський голова будував на принципах найбільшою експлуатації львів'ян.

"Львівська міська рада засуджує такі дії Львівського міського голови Андрія Садового і вимагає негайних публічних відповідей перед громадою на всі питання щодо співпраці Львівського міського голови з представниками Партії регіонів і режиму Віктора Януковича", - йдеться в документі.