ua en ru

Львівська міськрада незадоволена цінами на газ

В четвер (29 липня) пізно ввечері на сесії Львівської міськради було прийнято заяву, що засуджує дії Кабінету міністрів з підвищення цін на газ для населення, пише «Комерсант-Україна».

Нагадаємо, Національна комісія регулювання електроенергетики 13 липня ухвалила рішення про підвищення з 1 серпня на 50% вартості природного газу для населення. Це розпорядження 27 липня було оскаржене партією "Батьківщина" в Окружному адміністративному суді Києва.

Ініціатором звернення Львівської міськради виступив депутат фракції БЮТ Юрій Гудима. У тексті заяви, яку він зачитав в кінці засідання сесії, йдеться: "Кабмін на чолі з антиукраїнським прем'єром безсовісно залізають в кишеню кожної української сім'ї". Заява одразу ж була внесена до порядку денного, і за її ухвалення проголосували 66 депутатів з 80 присутніх в залі.

Мер Львова Андрій Садовий сказав, що не пам'ятає, "було таке чи ні". "Навіть не пам'ятаю, коли депутати голосували. Виконавчий комітет міськради такого рішення не приймав", - зазначив А.Садовий.