ua en ru

Під Львовом блокували дорогу на Польщу після обстрілу консульства в Луцьку, - СБУ

Під Львовом блокували дорогу на Польщу після обстрілу консульства в Луцьку, - СБУ Фото: начальник апарату голови СБУ Олександр Ткачук

СБУ не виключає зв'язок між обстрілом консульства Польщі в Луцьку та блокуванням дороги

Під Львовом невідомі намагалися заблокувати дорогу на Польщу після обстрілу консульства в Луцьку, Служба безпеки України не виключає зв'язок між цими подіями. Про це на брифінгу повідомив начальник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ті гасла та інформаційні меседжі, які були заготовлені для цієї акції, говорять про певні зв'язки між подіями у Луцьку і біля Львова", - заявив Ткачук.

За його словами, проведення цієї акції з блокування дороги на Польщу біля Львова почалося відразу після обстрілу консульства в Луцьку. На думку Ткачука, ця провокація є частиною спланованої інформаційної операції РФ, яку організували для розпалювання міжнаціональної ворожнечі між поляками та українцями.

"Також (провокація, - ред.) спрямована на маніпуляцію громадською думкою і створення відповідного негативного іміджу України в Європі", - підкреслив Ткачук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польща проведе своє розслідування обстрілу консульства в Луцьку.