ua en ru

У Львові затримали банду, яка викрадала гроші в офісах і банкоматах по Україні

У Львові затримали банду, яка викрадала гроші в офісах і банкоматах по Україні Фото: вилучені при обшуку пістолет і патрони (npu.gov.ua)

У Львові затримали угрупування, яке викрадало гроші з офісів і банкоматів. Всього зафіксовано щонайменше вісім епізодів крадіжок.

Про це повідомляє Національна поліція.

Встановлено, що група з чотирьох мешканців Львівської області віком від 29 до 51 року займалася крадіжкою з офісів, магазинів і банкоматів. Працювала банда виключно вночі, використовуючи сучасні пристрої для глушіння і пошуку радіосигналів. Також, при підготовці крадіжок вони використовували різні автомобілі, які після "операцій" продавали або відправлял на розборку для запчастин.

Поки правоохоронні органи встановили причетність банди до восьми крадіжок у Львівській, Тернопільській та Волинській областях на загальну суму 3,5 мільйона гривень.

Вранці в середу, 18 листопада, були затримані всі учасники угруповання. Двоє з них намагалися втекти при затриманні.

Під час 20 обшуків вилучені спецтехніка та інші засоби для здійснення крадіжок, ювелірні вироби, іноземні автомобільні номери, автомобілі підозрюваних та інші докази діяльності.

Організатор і його троє співучасників були доставлені в Галицький райсуд Львова для обрання запобіжного заходу. Їх підозрюють за ч.3, ч.4, ч5 статті 185 Кримінального кодексу України (здійснення злочину в складі організованої групи).

У вівторок повідомлялося, що начальника одного з відділів управління Державної фіскальної служби в Харківській області викрили у хабарництві. Він систематично вимагав з підприємців гроші.

Також, в Авдіївці знайшли арсенал зброї у приміщенні занедбаного кінотеатру. Серед зброї були гранати і міни.