ua en ru

У Львові СБУ викрила адміністратора проросійських спільнот у соцмережах

У Львові СБУ викрила адміністратора проросійських спільнот у соцмережах Фото: СБУ

Зловмисниця передавала російським модераторам дані про суспільно-політичну ситуацію у Львівській області

У Львові співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили адміністратора проросійських спільнот у соцмережах. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Зловмисниця створила фейкові акаунти та адмініструвала групи антиукраїнської спрямованості, де розповсюджувались матеріали, що дискредитують українську державу, пропагують створення т.зв. "Новоросії", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що зловмисниця організовувала збір фінансової допомоги бойовикам так званих "Данецької/Луганської народних республік".

"Також поплічниця сепаратистів збирала та передавала російським модераторам дані про суспільно-політичну та соціальну ситуацію у Львівській області, займалася блокуванням проукраїнських спільнот та користувачів у російських соцмережах", - йдеться у повідомленні.

У ході обшуків правоохоронці вилучили у жінки комп'ютерну техніку із доказами її протиправної діяльності. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України), слідчі дії тривать.

altalt

Фото: СБУ затримала поплічницю бойовиків

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала бойовика, який планував здійснити низку терактів у Харківській області.