ua en ru

У Львові стався вибух біля польського Меморіалу орлят

У Львові стався вибух біля польського Меморіалу орлят Фото: Меморіал орлят на Личаківському цвинтарі (city-adm.lviv.ua)

В результаті інциденту ніхто не постраждав, на місці працюють вибухотехніки

У Львові на території Личаківського кладовища біля польського Меморіалу орлят увечері 13 березня стався вибух. Про це повідомив директор музею "Личаківський цвинтар" Михайло Нагай, йдеться на сайті Львівської міськради.

Зі слів директора, невідомий предмет обстежують спеціалісти, ніхто не постраждав, надгробки також не пошкоджені.

"Зі слів охоронця, вибух пролунав за 15 м від господарських приміщень. Виглядає так, що на травник з-за муру хтось кинув невідомий предмет. На місці вже працюють експерти. Від вибуху утворилась ямка 30 см діаметром. Ніхто не постраждав", - розповів він.

Водночас депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич повідомив у Facebook, що вибух стався недалеко від польського Меморіалу орлят на вул. Мечнікова

"Біля Личаківського кладовища, зі слів свідків, вибухнув невідомий предмет, кинули метрів з 20 до поховання польських орлят, наразі на місці поліція пожежна і вибухотехніки", - написав він.

Нагадаємо, комітет польського Сейму з питань спеціальних служб у четвер, 22 березня, обговорить роль російських спецслужб у діях, спрямованих на дестабілізацію польсько-українських відносин в Україні та Польщі.