ua en ru

У Львові акція протесту біля цирку переросла в сутички з поліцією, є затримані

У Львові акція протесту біля цирку переросла в сутички з поліцією, є затримані Фото: затримання активістів біля цирку у Львові (portal.lviv.ua)

Зі слів правоохоронців, у пікетувальників були з собою ножі та металеві палиці

У Львові 28 січня 2018 року на акції протесту проти використання тварин у цирку сталася сутичка між мітингарями та правоохоронцями. Унаслідок інциденту затримано близько десяти активістів, повідомляє "Львівський портал".

Зазначено, що пікет відбувався біля стін Львівського державного цирку. Ще перед його початком під цирк стягнулося кілька десятків представників Нацполіції. Протестувальників на той момент було менше, ніж правоохоронців - вони стояли біля входу та роздавали людям інформаційні листівки.

Як повідомляється, через декілька хвилин після початку протесту на площі перед цирком з’явилися невідомі особи, які кидали в бік поліції та протестувальників димові шашки. Правоохоронці відразу затримали декількох осіб та тимчасово обмежили вхід до цирку для батьків із дітьми.

Згодом більшість мирних протестувальників розійшлися, а тих, хто залишився (представники ГО "Екологічна платформа" та ін.), силовики почали не без опору затримувати. Зі слів правоохоронців, що проводили затримання, у пікетувальників були з собою ножі та металеві палиці, які вилучили.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в німецькому Кельні поліція розпорядилася завчасно припинити демонстрацію курдів, які виступають проти операції Туреччини на півночі Сирії.