ua en ru

У Львові активісти вимагали прискорити проведення конституційної реформи

Понад 500 активістів у четвер, 14 травня, пікетували будівлю Львівської обласної державної адміністрації з вимогами прискорити Конституційну реформу і розширити повноваження місцевих громад та органів самоврядування.

Учасники акції тримали в руках плакати з написами: "За що боролася Галичина!", "Порошенко до відповіді, Яценюка у відставку!", "Де реформи", "Європа" та інші.

"Народ України ціною численних жертв, обрав європейський шлях розвитку і повірив цій владі в надії, що вона буде чути волю народу. Але що ми отримуємо в результаті? Нинішній уряд думає тільки про свою кишеню і ціною своєї некомпетентності відходить від європейського шляху, тим самим загрожує країні втратою демократичних засад, розвертаючись у бік диктатури, від якої ми всі вдосталь натерпілися і проти чого стояли на Майдані. За це хіба боролася Галичина? Де обіцяна Європа?", - заявив один з активістів.

Мітингувальники підкреслили, що минуло вже більше року після перемоги на Майдані, а обіцяних змін на краще так і не відбулося: до цих пір не проведена конституційна реформа і масштабна децентралізація країни. За їх словами, єдиним досягненням нинішнього уряду стала висока інфляція, зростання цін і комунальних тарифів, і хоча цьому є об'єктивні причини, складається враження, що військовими діями на Сході багато представників влади прикривають свою некомпетентність і небажання проводити реформи.

"Як влада не може зрозуміти, що наш народ вже не вірить порожнім обіцянкам. І якщо Україна має намір відвоювати Донбас і Крим, для початку потрібно їй знову відвойовувати серця людей, а це буде непросто з такими високими цінами і тарифами і урядом, який нахабно розкрадає бюджет. Якщо в найкоротші терміни не будуть проведені децентралізація влади та реформування місцевого самоврядування, Україну чекає третій Майдан", - каже учасник акції Олександр Білик.

Учасники акції подали у Львівську облдержадміністрацію резолюцію, що закликає прискорити Конституційну реформу і розширити повноваження місцевих громад та органів самоврядування.

Після мітингу біля ОДА активісти провели ходу до львівської міської ради.

У Львові активісти вимагали прискорити проведення конституційної реформи

У Львові активісти вимагали прискорити проведення конституційної реформи

У Львові активісти вимагали прискорити проведення конституційної реформи