ua en ru

Луценко заявив про співробітництво прокурора Житомирської області з Фірташем

Луценко заявив про співробітництво прокурора Житомирської області з Фірташем Фото: Юрій Луценко (прес-служба Юрія Луценка)

До Криму з Житомирської області постачали сировину на завод Фірташа

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає, що прокурор Житомирської області Любомир Войтович співпрацює з олігархом Дмитром Фірташем. Про це Луценко заявив на нараді прокурорів у Житомирі, передає Житомир.info.

Зокрема, Луценко підняв питання про роботу ТОВ "Валки-Ільменіт", яке постачає сировину в окупований Крим для підприємства "Кримський титан" Фірташа, і розкритикував Войтовича.

"Ви знаєте, що дозвіл на видобуток цієї руди на вашому підприємстві зупинено? Державна геологічна служба зупинила дозвіл на видобуток ільменіту цьому товариству з обмеженою відповідальністю...Ви так переживаєте за доходи Фірташа і окупованого Криму?", - запитав Луценко Войтовича.

Також він зазначив, що прокуратурі АР Крим довелося провести обшуки на підприємстві.

"Передайте привіт Фірташу або його посланцям, які, очевидно, з вами системно працюють. Я не розумію цього: у вас заборонено видобуток стратегічної сировини. Якої холери ви його постачаєте в окупований Крим?", - заявив Луценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ підозрює банк Надра в причетності до розтрати 400 млн гривень на завод Фірташа.